luni, 14 martie 2016

Ciocolată de casă



Ingrediente
- 250g lapte praf integral
- 125g unt (82% grăsime)
- 100ml apă
- 40g cacao
- 150g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 păstaie vanilie
- 60g alune prăjite
- 30g nuci prăjite
- 10g stafide
- 1 vârf cuţit sare



Preparare

  • Punem zahărul, zahărul vanilat, sarea si apa într-o crăticioară, pe foc mediu, şi amestecăm până când zahărul este complet topit. Vom observa că se vor forma nişte mici bulbuci în centrul siropului de zahăr care treptat se vor extinde si vor acoperi întreaga suprafaţă a siropului. Când observăm ca s-a format o spumă albă la suprafaţă, numărăm 5 minute, nu mai mult, si stingem focul.
  • Imediat după ce am stins focul, adăugăm untul topit parţial si seminţele păstăii de vanilie.
  • Amestecăm până când untul este complet încorporat în siropul de zahăr.
  • Amestecăm laptele praf cu cacaoa şi le cernem.Adăugăm treptat mixul de lapte praf si cacao în sirop si mixăm încontinuu în timp ce îl adăugăm.
  • Pentru că cicolata are tendinţa să se întărească, trebuie să ne mişcăm destul de rapid.
  • După ce am încorporat laptele praf si cacaoa, adăugăm nucile, alunele şi stafidele şi amestecam cu o lingură de lemn.
  • Tapetăm forma cu folie de plastic alimentară şi adăugăm ciocolata. O nivelăm frumos si o lasăm într-un loc răcoros, exclus frigider, 3-4 ore.
  • Cu ajutorul unui cuţit cu lama uşor umezită, tăiem ciocolata de casă în cubuleţe şi o gustăm cu multă poftă.

Poftă bună :)

4 comentarii:

  1. si eu fac cioco de casa si e tare buna! acum am o reteta cu lapte condensat, e si mai rapida :).
    voi incerca si reteta aceasta, suna si arata bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper să-ţi placă, dacă o încerci! :)

      Ștergere
  2. Mmmmm...., yummyyyyy...., bravo Sabi! Well done!

    RăspundețiȘtergere